cow_thinkingAnimationsvideoer er et utroligt effektivt redskab i alle former for online markedsføring. Med en video kan du hurtigt forklare, hvad din virksomhed eller dit produkts kerneværdier er, samtidig med at du kan øge din konverteringsrate og derved skabe større indtægt. Som et eksempel, kan vi tage Dropbox, som for et par år tilbage fik produceret en animationsvideo, der forklarede, hvad tjenesten kan tilbyde. Det skaffede dem fem millioner nye kunder, og en samlet indtægt på 24 millioner dollars, hvilket er et utroligt beløb, når man tænker på, at videoen kostede 50.000 dollars at producere. Her kan der tales om en god investering!

Enhver nystartet virksomhed har, ligesom Dropbox, brug for en forklarende animationsvideo. Ikke bare på grund af den hype der opstået omkring disse videoer den seneste tid, men også fordi det er en utroligt effektiv markedsføringsmetode, som helt sikkert vil sikre din virksomhed positive resultater.

Herunder har vi listet fem gode grunde til, hvorfor din virksomhed vil have glæde af at investere i en animationsvideo:

 

1. En animationsvideo øger konverteringsraten

For en nystartet virksomhed gælder alt om at konvertere de besøgende til betalende kunder. Det er derfor utroligt vigtigt, at de penge, der bruges på markedsføring, faktisk øger konverteringen og skaber forretning. Det er bevist at animationsvideoer øger konverteringsraten. Endnu et eksempel kunne være Rypple.com, som i 2010 fik produceret en animationsvideo til at forklare, hvad deres service gik ud på. Resultatet blev, at deres konverteringsrate steg med hele 20%, samtidig med at deres markedsføringsomkostninger faldt, da det er bevist, at folk der besøger en hjemmeside, er mere tilbøjeligt til at købe et produkt, hvis de ser en video omkring det først.

 

2. En forklarende video øger forståelsen for dit produkt eller brand

Selve idéen bag en forklarende animationsvideo, er selvfølgelig at den skal formidle dit hvad brand eller produkt drejer sig om. Potentielle kunder vil vide mere om din tjeneste,samt hvad de kan få ud af den, før de køber dit produkt. Undersøgelser viser, at folk ikke er interesseret i at læse lange tekster om dit produkt eller brand – de vil hellere se en video. Der er stor konkurrence på markedet, og folk har ikke tid til at anstrenge sig for at finde ud af, hvad du kan tilbyde dem.

Udover dette, vil den øgede mængde af potentielle kunder huske dit brand eller produkt netop på grund af, at du har en animationsvideo. Den lagrer sig lettere i underbevidstheden end tekst. Faktisk er det bevist, at folk husker 68% af, hvad de lærer i din video, modsat tekst hvor det kun er omkring 10%, der huskes.

 

3. Du fanger folks interesse med en video

Videoer har et masseappeal, som tekst ikke har. Det er bevist, at 53.3% af verdens befolkning så en video på nettet i år 2012, og hele 70.8% af alle, der benytter sig af internettet, så en video på nettet i år 2012 – det er en forøgelse på 7.1% i forhold til år 2011. Det handler egentlig bare om, at få din video til at skille sig ud, så folk gider at se den.

Hvis din animationsvideo er inspirerende eller sjov, vil folk lægge mærke til den – og nogle vil tilmed dele den på de sociale netværk. Tag for eksempel Vooza.com, som er en virksomhed der producerer animationsvideoer. De havde selv brug for en video, for at sprede deres budskab. Derfor producerede de en sjov nichevideo, som var så godt udført, at den spredte sig viralt over hele verden. The Huffington Post kaldte den ’(…) the most hilarious tech startup spoof EVER’. Tim Ferris, PandoDaily, The Next Web, BetaBeat, 37Signals, Dennis Crowley, som er nogle af de mest markante profiler indenfor branchen, har ligeledes omtalt den som en af de bedst producerede virale videoer nogensinde. Det kan altså betale sig, at få professionelle til at klare arbejdet for dig.

 

4. En animationsvideo forbedrer din hjemmesides SEO

YouTube er den andenstørste søgemaskine i verden. Man begår en stor fejltagelse, hvis man ikke indser, hvor stor indflydelse YouTube har for din hjemmesides SEO. En strategisk udvalgt titel, en beskrivelse der indeholder de rigtige søgeord samt relevante tags, er alt du behøver, for forbedre din sides placering i søgemaskinerne. For at opnå de bedste resultater, bør du desuden huske at tilføje backlinks til din side i beskrivelsen af videoen. Husk, at det er de små detaljer, der gør den store forskel .

38% af Googles universelle søgninger indeholder video, og når det kommer til søgeresultater, viser undersøgelser, at menneskeøjet fokuserer mere på video-thumbnails end på topresultater kun med tekst. Lad os heller ikke glemme, at en hjemmeside med en animationsvideo har 50% større chancer for at blive rangeret på Googles top 10, end en der ikke har en video.

 

5. Få en mere dedikeret kundegruppe

Har du en god video på din hjemmeside, virker den mere professionel, og du har større chance for at få dedikerede kunder til dit brand, som det eksempelvis ses med Apple – som nok alligevel er et overdrevet eksempel, da det næsten er umuligt at skabe et sådan brand. Men mindre kan også gøre det.

Har du en velproduceret animationsvideo på din side, er der stor chance for at kunderne vil dele den på de sociale medier. Det er tilmed bevist at 66% af folk, der har set din video, vil se den mere end én gang – såfremt den er lavet ordentligt, selvfølgelig. Desuden er folk mere end villige til at dele gode videoer, som de finder online.

Selvom det er bevist, at du kan opnå alle disse utrolige resultater, så er det – forbavsende nok – sjældent, at en nyopstartet virksomhed anvender en video i deres markedsføring. Vi anbefaler derfor, at du skynder dig at få integreret en animationsvideo på din side. Overhal dine konkurrenter indenom med en forklarende video ligesom Dropbox, eller opnå international opmærksomhed med en sjov video ligesom Vooza. Specifikationerne for din video er op til dig og din virksomhed, men der er ingen tvivl om, at en animationsvideo vil gavne din forretning!

 

Kilder:

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+