Vores hjerner lærer bedre, hvis vi kan se og høre, det vi skal lære på samme tid. Skæres en af sanserne fra eller skal vi til at læse i stedet, nedsættes indlæringsevnen. Samtidig kan hjernen dechifrere billeder og lyd 60.000 gange hurtigere end tekst. Det forklarer, hvorfor video på nettet er så populært og hvorfor en explainer-video har så stor gennemslagskraft!

Tilbage i 2008 udtalte Dr. James McQuivey fra det amerikanske Forrester Research i deres undersøgelse “How Video Will Take Over the World”, at “a Video is worth 1.8 million words”. Udtalelsen var dog nok mest et forsøg på at få rapporten til at virke opsigtsvækkende. For i alt sin enkelthed var det bare en fremregning af den velkendte talemåde om, at et billede siger mere end 1000 ord – og med 30 billeder i sekundet, bliver et minuts video til 1,8 millioner ord! Sådan!

Men der er noget om snakken!

Men selv om det bare var en lidt smart jongleren med en gammel talemåde, så er der alligevel noget om snakken. For der sker noget dramatisk med vores indlæringsevne, så snart vi har mulighed for at få vist og forklaret noget på samme tid.

Fra naturen er vores hjerne nemlig bygget til at opfatte og forstå noget, ved at parre billede og lyd med hinanden. Det giver så at sige det indlærte et større fodaftryk i hjernen, og skaber flere kroge, vi kan hæfte den nye viden fast med.

Fratages vi bare det ene af de to sanseindtryk – f.eks. lyden – bliver det straks mere besværligt at forstå, hvad der foregår – og fratages vi begge og i stedet bliver bedt om at læse en tekst med det samme budskab, dykker vores indlæringsevne gevaldigt.

Vi forstår alt gennem historier

storytelling

Det gælder dog ikke, hvis vi får den nye viden fortalt som en historie. Det er nemlig sådan, vi altid har været vant til at få overdraget erfaringer. Først omkring lejerbålet med stammens ældste og sidenhen gennem bøger. Historie-tilgangen ligger så dybt i os, at hvis vi ikke får historien bag årsagen til, at noget er på en bestemt måde, så begynder vi selv at opfinde en historie, der giver os en forklaring.

Det kender du sikkert godt selv fra hverdagen. Møder en af dine kvindelige kollegaer op på arbejdet med et ordentligt blåt øje, er vi ikke i tvivl om, hvordan hun har fået det – upåagtet af, at hun måske rent faktisk gik ind i den dør, som hun påstår er årsagen.

Historie + Lyd+ Billede = Explainer

Med en explainer skaber vi den bedste forudsætning for, at vores budskab bliver opfattet. Den består nemlig af både en kort og letforståelig historie, en animeret billedside og en lydside med både musik og tale, der fortæller historien. Kort sagt: En rigtig lækker Kinder Overraskelse for vores hjerne!

De tre ting spiller optimalt sammen. Historien giver os forståelsen, animationen er med til at understøtte den mentale model, historien formidler, og lyden giver den røde tråd, som historien er, og skaber stemningen med underlægningsmusik og lydeffekter.

Tæller vi effekten af alt dette sammen, så løber det hurtigt op i 1,8 millioner ord – eller i hvert faldt hen i nærheden af. Så derfor er en explainer, den bedste måde at formidle selv komplicerede budskaber på. Tjek vores portfolieside og se selv hvorfor!

 

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+