Går du efter at hive gode links hjem til din affiliateside eller efter at holde længst muligt på de besøgende, skal du give dem noget at kigge på. Det være sig infografikker og andre grafiske elementer eller animationer eller andre former for videoer. For video og visuel formidling har en langt større effekt på de besøgende end tekst.

Arbejder du med affiliatemarketing, er din våde drøm højst sandsynligt at komme til at ligge bedre placeret i søgeresultaterne end de firmaer, du promoverer produkter for. Det kræver bedre links til din side, flere besøgende og en lavere bouncerate – for nu bare at nævne de tre vigtigste faktorer, som god grafik og video kan hjælpe på.

For ved at have noget godt, gennemarbejdet indhold af høj kvalitet, kan du nemmere tiltrække de rigtig stærke links til din side og ved at have f.eks. en fængende infografik, en animation eller en anden form for video øverst på siden, øger du chancerne for at generere mere trafik og holde bedre på de besøgende, end hvis du kun havde tekst og billeder.

Video og grafik slår tekst med flere længder

Du har sikkert hørt, at du kun har omkring 8 sekunder til at overbevise folk om, at din side er noget for de besøgende, når de lander på den fra en søgning på Google eller en af de andre søgemaskiner. Men det gælder kun, hvis din side udelukkende benytter tekstelementer og almindelige billeder.

Er der først placeret en mere avanceret form for grafik eller endnu bedre en video på siden, giver de fleste siden lidt længere snor, før de beslutter sig for, at det er noget, de gider blive hængende for at studere nærmere. Allerbedst er video, der ifølge diverse undersøgelser skulle give dig hele 600 % længere tid, før folk bestemmer sig – hvis de først er begyndt at se den video, der er på siden.

Det skyldes, at vi forstår og husker alt gennem historier. Der gør en infografik eller en video et meget bedre arbejde end en side ren tekst og billeder. Videoen fordi den mikser audio og video på samme måde som en almindelig samtale og infografikken, fordi den er med til at skabe mentale modeller i hjernen hos dem, der ser på grafikken.

Video og infografik fænger bedre end ren tekst

Det længere engagement på siden betyder samtidig, at din sides bouncerate falder, fordi du med en video, en infografik eller et andet grafisk element på siden, holder på de besøgende i længere tid end det måske havde været muligt med tekst.

Tilmed viser det sig, at 60 % af de besøgende ser videoen på hjemmesiden, før de begynder at læse teksten og 58 % husker pointerne på siden bedre, når de har set en video, fremfor hvis de kun havde læst dem som tekst. Samtidig giver en video 12 gange så mange delinger på de sociale medier og søgeresultater, der indeholder en video, får 41 % flere kliks på Google. Du kan se endnu flere interessante statistiske fordele om video her.

Det samme gør sig gældende med infografikker, der dog ikke kan fremvise samme imponerende statistikker som video, men stadig klarer sig langt bedre end tekst. Det er en væsentlig mere økonomisk overkommelig løsning for de fleste affiliate-sider og giver helt de samme fordele som video.

Infografik og video giver flere links til din affiliateside

Endelig viser erfaringerne, at infografik og video giver flere links – og oftest også flere at de rigtig stærke links fra dagblade og højtrespekterede online-medier, netop fordi grafik og video gør et meget bedre formidlingsarbejde end ren tekst.

Det er for alvor noget, der bemærkes af Google, der jo vurderer din sides samlede linkprofil på, hvilke sider du får links fra. Samtidig ser de ikke bare isoleret på de enkelte sider. Så gode, stærke links til en eller et par af siderne på dit site smitter af på alle dine øvrige siders placeringer i søgeresultaterne.

Gode emner til infografik

Så der er alt mulig god grund, til at få bygget spændende infografikker eller fængende animationer eller videoer om det emne eller de produkttyper, som dit affiliatesite omhandler.

Det kan f.eks. være infografikker, der

 • samler interessante statistikker

 • formidler et kompleks eller svært forståeligt emne

 • forklarer, hvordan produktet virker

 • perspektiverer produktområdet i en større sammenhæng

 • gør op med myter om produktområdet

 • sammenligner konkurrerende produkter

Så har du f.eks. et affilliatesite, der sælger produkter inden for f.eks. sexlegetøj, kunne det være en infografik om ftalater og hvordan du tester dit sexlegetøj for indholdet af dette. Eller promover din hjemmeside indkøbs-tjenester, der sælger samlede pakker med portionsafvejede ingredienser til madretter til hele ugen, kunne det være en infografik om, hvor meget madspild koster en typisk dansk husholdning hvert år.

Gode emner til videoer

Når vi taler videoer, kunne det f.eks. være en video, der:

 • Viser hvordan et produkt anvendes

 • Viser hvorfor produktet eller ydelsen er smart

 • Giver tips og tricks omkring anvendelsen af produktet

 • Forklarer produktets virkemåde som en animation

 • Interviewer eksperter om produktets effekt

 • Interviewer brugere, der har anvendt det pågældende produkt længe

 • Sammenligner og tester tre konkurrerende produkter

Så omhandler dit affiliatesite f.eks. støvsugere, kan du vise en test, hvor man ser tre forskellige støvsugere støvsuge et beskidt stykke gulv samtidig. Det kan også være en side, der promoverer e-cigaretter, hvor du viser, hvordan folk hælder e-juice eller sætter nye coils i de enkelte modeller.

Find den unikke vinkel

Mulighederne for at skabe fantastiske og opmærksomhedsskabende infografikker og videoer er mange. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at skabe noget unikt indhold, der ikke findes andre steder.

Det gøres bedst ved at finde en helt unik vinkel, der er din egen. Den kan ikke kopieres, uden at alle og enhver ved, hvor den er hugget fra. Tag f.eks. eksemplet med Chili-Klaus, der gerne ville udbrede kendskabet til chili hos os danskere og derfor skabte en serie videoer, hvor han får kendte danskere – Bubbers seance er nok mest kendt – til at spise ekstremt stærke chilier.

Meget sjovt, tænkte de fleste. Men faktum er, at du i dag kan købe mange flere forskellige typer chili i dagligvarebutikkerne, end du kunne før Chili-Klaus fik brændt chilierne fast på danskernes smagsløg.

Så finder du den rigtige vinkel på din infografik eller din video, er der faktisk ingen grænser for, hvor meget omtale du kan skabe for din side og hvor meget, du kan rykke ved vaner og handlemønstre hos folk.

Hvad koster det?

Men som altid har alting en pris og er du ikke selv en ørn til at tegne, skal du have fat i en grafiker, hvis du vil bygge en infografik og en god videomand eller et animationsbureau, hvis vil have en video eller en animation på siden.

Her er videoproduktion det, der er dyrest. Det gælder uanset om vi snakker levende eller animeret video. Til sammenligning kan du få en rigtig god infografik til under en tiendedel af prisen for en video. Spørgsmålet er bare, at finde gode, billige grafikere og videofolk.

De kan fås til små penge mange steder på sites som f.eks. Fiver og lignende. Ulempen er, at der tit er tale om folk, der bor i dele af verdenen, som har en helt anden tradition for, hvad der f.eks. er pæne farver, samt måske er vant til, at tingene ser helt anderledes ud, end de gør her i Danmark. Bare tag til Sverige eller Tyskland og se hvor forskellige vejskiltene er der – og forøg så problematikken ved at lægge 5-6.000 kilometer ekstra på afstanden til Danmark.

Derfor er det vigtigt, at du finder en leverandør, der kender den europæiske designtradition og har forståelse for, hvordan tingene ser ud. Her er især spanske og østeuropæiske grafikere gode bud, da de har næsten samme kulturelle baggrund som os.

Jeg skal selvfølgelig ikke undlade at nævne, at du selvfølgelig også kan tage fat i os hos Animation.mu. Vi er et dansk bureau, der er placeret i Thailand og derfor kan levere både video og grafik til ekstra gode priser – uden at du kommer til at slås med de typiske problemer, som folk løber ind i, hvis de hyrer folk, der ikke har den fornødne viden om den danske designtradition og det danske samfund.

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+