Sidder du med en drøm i maven om at have din egen animationsvideo? Eller måske har du en følelse af, at der mangler noget til at promovere din virksomhed? Så er det en fremragende idé at investere i en animationsvideo! Med sådan en i hånden kan du på få sekunder formidle et budskab til din målgruppe. Men inden du begynder at kaste penge efter en video, er der nogle ting du skal overveje.

Målgruppe

Har du endnu ikke fastsat en målgruppe for din virksomhed eller organisation, er det nødvendigt at du sætter dig ned og definerer den, inden du går videre i animationsvideoprocessen. Jo mere specifikt du definerer din målgruppe, jo nemmere bliver det at ramme den. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i din målgruppes situation, så du kan danne dig et indtryk af dennes behov og ønsker. Ved at tænke som din målgruppe, bliver du klogere på, hvordan du skal stille behovet samt opfylde ønsket.

Budskab

Når du har målgruppen på plads, skal du beslutte dig for, hvilket budskab videoen skal adressere. Det er vigtigt, at du har overvejet, hvad du helt præcist vil fortælle. Det kan både være at fortælle om dit produkt, et statement du gerne vil ud med eller noget helt tredje. En god måde at gøre det på er, at holde det i punktform. Noter 2-4 punkter, som du gerne vil fokusere på. Således holder du dig kortfattet og du kan dermed allerede selv videregive budskabet på kort tid.

En ”elevator pitch” er et begreb man bruger, når man skal sælge sit produkt på kort tid; så længe en tur i elevatoren tager. Længere tid bør det ikke tage at sælge et budskab, da lange taler hurtigt bliver glemt. På denne korte tid, skal du nå at fortælle; hvordan virker produktet? Hvilket problem løser det? Hvordan er det unikt? Hvordan anskaffer man sig produktet? Tænk på videoen som en elevator pitch, hvor du har 1 minut til at overbevise om, at netop dit produkt er værd at bruge penge/tid på.

Mest stillede spørgsmål

Er der nogle bestemte spørgsmål, som din virksomhed tit modtager, er det en god idé at svare på disse i videoen. Således sørger du for at komme dine potentielle kunder i forkøbet. Når den potentielle kunde ikke har behov for at stille spørgsmål, opnår virksomheden troværdighed og tryghed.

Salgets fase

Hvilken situation sidder de besøgende i, når de ser videoen? Overvej, om de allerede er bevidste om, at de har et problem, der skal løses. Og i så fald, kan du overveje om de kender løsningen eller om de blot leder efter den helt rigtige udbyder. Måske ved de ikke endnu, at de har et problem. Dit produkt kan skabe et behov, som den potentielle kunde ikke før har tænkt på. Er det tilfældet, skal du visualisere behovet, så der ikke er tvivl om, at det bør stilles.

Call to action

Når den potentielle kunde har set din video, skal der være vished om, hvilken handling personen skal udføre. Du skal spørge dig selv: ”Hvad vil jeg gerne have de besøgende til at gøre, når de har set denne video?”. Eksempelvis kan du oplyse et telefonnummer, en hjemmeside eller et link, som fører til en kontaktform. Det er helt op til dig selv, men husk at gøre det så let for den besøgende som muligt.

Grafisk stil

Når du skal have lavet din animationsvideo, kan du vælge mellem flere forskellige grafiske stile. Hver stil har sine fordele og ulemper, og det kan være klogt at undersøge, hvad andre lignende virksomheder har brugt. Undersøg markedet og bliv enig med dig selv om, hvad der passer bedst til netop dit budskab. På dette link kan du blive klogere på, hvordan du vælger grafisk stil.

https://animationmu.dk/sadan-vaelger-du-grafisk-stil-til-din-forklaringsvideo/

Klar, parat

Det at investere i en animationsvideo bør ikke være en impulsiv handling. Denne video skal være nøglen til kundeudvidelse, hvorfor den skal planlægges meget nøje. Med det sagt, kan en animationsvideo gøre meget godt for din virksomhed. Man har kun få sekunder til at præsentere sit produkt, før kunderne trykker videre. Dette kan en animationsvideo gøre uden, at den potentielle kunde mister fokus på grund af lange tekster.

Held og lykke med din video!

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+