Det er et spørgsmål vi får nogen gange, når virksomheder er ude og indhente tilbud på at få produceret en animationsvideo.
Vi tager et kig på det i dette indlæg.

Den mest populære længde på en animationsvideo ligger på 1 minut og her svinger priserne på markedet rigtig meget.

En video på 1 minut kan man komme i gang for fra imellem 2.000 til 50.000 kr., på det danske marked.

Men hvordan kan prisforskellen være så stor, er der mange der spørger.

Det får du en forklaring på her.

Først og fremmest skal det lige slås fast, at der her udelukkede er tale om 2D animationsvideoer.

Groft sagt, kan man dele udbyderne af animationsvideoer i Danmark op i 3 grupper:

1: Dem, der køber videoen (og så sælger videre) hos en freelancer via f.eks. :

 • Elance (et samlingssted for freelancere)
 • Odesk (et samlingssted for freelancere)
 • Fiverr (køb ydelser for $5)

2: Dem, der har købt et animationsvideo software / program og laver det selv via dette, som f.eks. :

 • Go Animate
 • PowToon
 • Moovly

3: Dem, der laver grafik selv, laver bevægelser og sætter det hele sammen via Adobe pakken

Som du nok kan gætte, er det de to første der helt klart er de billigste.

Er billige videoer så en dårlig ting når de er lavet via et program?

Nej, ikke umiddelbart. Man kan lave nogle rigtig flotte, sjove, spændende og professionelle videoer med disse programmer, ingen tvivl om det. Der er dog et par ting man skal være opmærksom på, hvis man vælger denne løsning:

1: Når du køber en video af en udbyder, der f.eks. har brugt Go Animate til at lave videoen i, så kræver det at denne udbyder, har betalt Go Animate for at kunne videresælge denne video til dig. Hvis din udbyder ikke gør dette og du efterfølgende bruger videoen kommercielt og Go Animate opdager det, kan du komme til at betale for uberettiget brug og det kan blive dyrt. Læs mere om det her.

2: Da videoen er lavet via et program, hvor grafik så som karakterer, scener etc. er foruddefineret, så betyder det, at din video kommer til at ligne mange andre videoer og den vil derfor måske ikke få den helt rigtige modtagelse af dit publikum, da de har set noget der ligner før.

3: Hvis du gerne vil have en unik karakter til din video, eller noget andet unikt grafik der skal bevæge sig, er dette ikke løsningen du leder efter.

Her er et par eksempler på videoer lavet i Go Animate:

(Som man kan se, er det tydeligt at stilen på karakterer og det grafiske generelt går igen)

Hvad så med gruppe 3, er de meget dyrerer?

Det korte svar er ja.

At lave en animationsvideo fra bunden af via Adobe tager tid. Men man får så også hvad man betaler for. Ofte er der en hel process der gennemgås her, for at man ender ud med en flot unik og håndtegnet animationsvideo, der afspejler ens virksomhed visuelle identitet.

Processen:

 • Der bliver taget en snak og svaret på nogle spørgsmål, for at udbyderen, kan identificere kundens behov og hvilket budskab de gerne vil ud med via videoen.
 • Herefter går en tekstforfatter i gang med at udarbejde et manuskript.
 • Ud fra manuskriptet bliver der håndtegnet et storyboard, så man allerede her, får en fornemmelse af, hvordan videoen kommer til at udforme sig.
 • Der bliver lavet karakterer til videoen, samt scene design, så man kan fornemme den grafiske stil.
 • Herefter bliver der startet op på resten af grafikken samt selve animationen, hvor bevægelserne og videoen bliver sat sammen.
 • Ud fra manuskriptet bliver der nu indtalt et speak af en professionel speaker.
 • Speak og animation bliver sat sammen til en unik animationsvideo.

Igennem processen vil der løbende være dialog med kunde, der ved manus, storyboard, grafik og den færdige animationsvideo har mulighed for at komme med kommentarer og rettelser.

Hvor meget dyrerer er det så?

Som det blev nævnt indledningsvist, så kan prisen svinge rigtig meget. Helt op til 50.000 kr. kan 1 minut animationsvideo koste.

Det er klart, at ved en pris på 50.000 kr., så har der været rigtig meget dialog og brainstorming omkring videoen i hele forløbet og dette betaler kunden for.

Her hos Animation Mu karakteriseres vores priser ud fra vores placering i Nord Thailand, hvor virksomheden og produktionen er placeret. Det betyder at vi kan få nogle af de dygtigste animatorer overhovedet til en brøkdel af prisen i forhold til en det en dansk animator skal have i løn – til glæde for vores kunder. Vores priser starter fra 10.000 kr. for en unik håndtegnet video, hvor vi går ud fra processen som er beskrevet herover.

Her er et par eksempler:

(Ved de unikke animationsvideo, får du tegnet din egne karakter i hånden, hvorefter den bliver animeret. I videorne herover er der to hvor kunden har valgt at være karakteren, samt en kunde, der fik lavet en super helt)

Psssst… Vi laver også selv billige animationsvideoer, produceret her i huset:

Vi tilbyder faktisk selv også billige animationsvideoer.

Forskellen på vores og de andre billige animationsvideoer som vi har skrevet i dette indlæg er den, at vi selv har udviklet disse video templates, så man derved ikke får en video, der er set mange andre steder på nettet. Se mere her.

Her er et par eksempler:

Hvad vælger du så? 

Det er nu op til dig, at finde den løsning der passer bedst til dine behov, men selvfølgelig også dit budget og den stilart du bedst kan lide.

Du kan også vælge at kontakte os, så hjælper vi dig på rette vej.

Kontakt os her

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+