En animationsvideo kan hjælpe dine besøgende med at forstå, hvordan dit produkt eller din tjeneste virker – og det kan i sidste ende være den, der får dem til at blive kunder. Det er dog langt fra alle animationsvideoer, der fungerer efter hensigten. Dette skyldes som regel ikke selve animationen, men derimod manuskriptet.

Denne artikel stiller skarpt på, hvordan du får en animationsvideo, der genererer kunder og øger konverteringen.

mascos_look out door

Første skridt: Det hele handler om manuskriptet – ikke videoen

Det vigtigste er faktisk ikke selve animationsvideoen – det handler i langt højere grad om manuskriptet. Uanset om videoen ligner noget, der er produceret af Pixar, vil den ikke konvertere, hvis skriptet ikke fungerer.

Målet med videoen er, at besvare alle de spørgsmål, som dine potentielle kunder har. Kan du gøre det i en kort video, vil du hurtigt opleve, at konverteringen stiger.

 

Andet skridt: Dette skal du gøre, før du skriver manuskriptet

Før du går igang med at skrive manuskriptet, er det vigtigt at du kender din målgruppe godt. Dette kan du gøre ved at udsende et spørgeskema til dine potentielle kunder. Dette kunne indeholde spørgsmål som disse:

 • Hvilke funktioner kunne du tænke dig på hjemmesiden – udover dem, der er der i forvejen?
 • Hvad er den primære grund til, at du ikke ville købe noget fra siden?
 • Hvad er din største bekymring omkring produktet eller tjenesten?
 • Er der noget, der forvirrer dig på siden?
 • Hvilke problemer, kan vi hjælpe dig med at løse?

Ved at få svar på alle disse og andre, relevante spørgsmål, vil du opnå en større forståelse for, hvad der stopper dine kunder i købsprocessen. Det kunne eksempelvis være, at de ikke forstår, hvilken service eller produkt din virksomhed udbyder, eller at de ikke forstår, hvordan den skal bruges. Forstår du alle dine kunders bekymringer, vil du have lettere ved at skrive et godt manuskript.

 

Tredje skridt: Sådan skriver du et manuskript

Nu, hvor du kender grunden til, at dine potentielle kunder ikke køber dit produkt, er det tid til at gå igang med at skrive manuskriptet. Her er opgaven at besvare alle dine kunders spørgsmål – eller i hvert fald de vigtigste. Et godt manuskript er kort, og varer imellem 1-2 minutter. Bliver det for langt, falder folk fra.

Herunder finder du en guide til, hvordan et godt manuskript kan skrives – guiden er selvfølgelig vejledende, og det er op til dig selv at afgøre, hvad der er vigtigt for din video:

 1. Introduktionssekvensen bør forklare hvad din virksomheder arbejder med – dette skal gøres i et kort og præcist sprog.
 2. Forklar problemet – dit spørgeskema har givet dig svar på, hvilke problemer dit produkt eller service løser for kunderne. Beskriv dette i manuskriptet, således at kunderne ved præcist, hvor meget lettere de får det, hvis de køber dit produkt.
 3. Skab en overgang – beskriv de problemer, som dine kunder oplever – herefter kan du forklare, hvorfor du har skabt dit produkt eller tjeneste
 4. Fremvis funktionerne – en video er en fremragende måde, at fremvise dit produkt eller service på. Gå i dybden med hvordan specifikke funktioner løser specifikke problemer, således at der ikke er nogen tvivl. Igen, kan du læne dig opad dit spørgeskema – herfra ved du præcis, hvilke problemer dine kunder har.
 5. Forklar folk at de bør tilmelde sig eller købe – efter du har forklaret, hvordan produktet eller tjenesten fungerer, bør du fortælle dem at de skal tilmelde sig din tjeneste eller købe dit produkt. Her bør du besvare alle de indvendinger, der forhindrer kunden i at købe. Har man eksempelvis en online tjeneste, kan det være, at kunden synes, den er for dyr og processen er for besværlig. Dette kan modargumenteres med, at der er en gratis prøveperiode, og at det kun tager 30 minutter at opsætte – såfremt, det er sandheden, selvfølgelig.
 6. Besvar de sidste indvindinger – har kunden flere bekymringer, der forhindrer dem i at benytte dit produkt, er det i denne fase, du skal besvare dem. Er du i tvivl om, hvilke bekymringer, kunderne har, så kan du prøve at forhøre dig hos din kundesupport – de har med garanti en idé om, hvilke spørgsmål der bliver stillet oftest.
 7. Skab troværdighed – efter du har besvaret de sidste invendinger, bør du fortælle folk, at de skal benytte dit produkt eller tjeneste, imens du viser beviser for, at de kan stole på dig. Dette kunne eksempelvis være referencer med logoer for de virksomheder, som tidligere har benyttet din tjeneste. Er din virksomhed ny, kan mindre også gøre det. Har du eksempelvis et Co2-neutralt website, kan dette bruges til at skabe tillid.

Dit manuskript vil nok ikke blive perfekt første gang, du forsøger dig med det, og det kræver nok et par gennemgange, før det bliver rigtig godt. Når manuskriptet skrives, bør du holde dig til imellem 120-150 ord. Det svarer cirka til et minut.

 

Fjerde skridt: Find en dygtig speaker til at indtale voiceover

Voiceover’en er altafgørende for videoens troværdighed – drop derfor at indtale den selv, medmindre du er professionel. Det kan sagtens lade sig gøre at finde nogle over nettet, som kan indtale din voiceover, og det behøver faktisk ikke at koste alverden. Det er dog klart, at der er færre om buddet, hvis voiceover’en skal være på dansk, men det burde ikke være det store problem at finde en. Prøv at forhøre dig på forskellige fora.

 

Femte skridt: Find nogle, der kan animere din video

Når først manuskriptet er skrevet, skal du finde nogle som kan lave den om til video. Her kan du enten benytte etablerede virksomheder, som beskæftiger sig med animation, eller du kan hyre en freelancer. Det er meget forskelligt, hvor prislejet ligger, og det kan anbefales at finde nogle i udlandet.

 

Sjette skridt – Split-test din video

Dette skridt afhænger meget af din økonomi, samt hvad videoen skal bruges til. Har du et stort kapital, kan det være en god idé at split-teste din video, for at finde ud af, hvordan den konverterer mest.

En split-test går ud på, at forskellige versioner af din animationsvideo vises for forskellige grupper, imens det måles, hvilken der konverterer mest – den der konverterer mest, bliver justeret i forskellige versioner, og der bliver målt igen. Der fortages justeringer, indtil videoen har den ønskede konverteringsrate.

 

Konklusion

Vil du have en animationsvideo, der konverterer og skaber øgede salgstal, så tag dig tid og gennemgå alle ovenstående skridt. Har du ikke tiden, så hyr en professionelt virksomhed til at varetage opgaven for dig – det er spild af tid og penge at gå med at lave igang med en video, hvis ikke arbejdet bliver gjort ordentligt.

Og husk, at det ofte ikke er selve videoen, der er vigtig – det er manuskriptet. God fornøjelse!

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+