Vi kender det godt

Du overvejer om du bør have en animeret forklaringsvideo på din hjemmeside, der simpelt og hurtigt forklarer dit produkt eller den service du tilbyder. Du starter med at læse diverse blogindlæg og artikler om emnet og finder hurtigt ud af at disse videoer kan øge salget med 20% eller mere. Derefter har du indset at en forklaringsvideo vil være den bedste måde at forklare hvad din virksomhed kan tilbyde potentielle kunder.

Nu har du besluttet at du vil forsøge dig med en animeret forklaringsvideo, men du er nødt til at beslutte hvilken grafisk stil den skal laves i. Skal det være ligesom en tegnefilm, de velkendte whiteboard videoer eller måske en motion graphic video? Hvilken stil er god til hvad, og hvad koster de hver især at få produceret?

Dette indlæg vil besvare alle disse spørgsmål og forklare til hvilke formål du bør benytte dig af de forskellige stilarter.

 

Den grundlæggende forudsætning

Den første ting du bør vide er, at hver stil har sine egne fordele og ulemper. Nogle er mere ligetil, nogle er mere kreative, og nogle er mere ungdommelige. Derfor er nogle stilarter mere passende for forskellige brancher end andre.

Med det sagt, ønsker du måske at gøre noget anderledes for at skille sig ud fra mængden. Hvis alle i din niche bruger whiteboard videoer, kan du evt. få lavet en motion graphic video for at skille sig ud i kundernes bevidsthed. Det hele afhænger af, hvad du forsøger at opnå.

Men der er nogle tommelfingerregler du bør overveje og nogle grundlæggende fordele og ulemper ved forskellige stilarter. Lad os kigge på dem.

 

Mulighed # 1: 2D animation

Denne stil er den mest kreative, og det er også vores mest populære videostil her hos Animation MU. 2D animation giver flest muligheder mht. farver og figurer, der kan bruges, og den giver dig den største kontrol over din video. Du kan bestemme specifikke ting som hvorvidt karaktereren skal være en mand eller en kvinde, hvilken alder, hårfarve osv. En anden fordel er at du kan få animeret dit produkt eller måske endda dig selv.

Den gode nyhed er, at der ikke er ulemper ved 2D-videoer. De er ikke perfekte til enhver situation, men for de fleste virksomheder er 2D animation den bedste løsning til deres forklaringsvideo. De giver dig en masse muligheder og fleksibilitet, og det er derfor de er så populære.

Eksempel:

 

 

Mulighed # 2: Whiteboard Videos

Fordelen ved whiteboard videoer er, at de er struktureret, meget direkte og formidler information på en enkel og effektiv måde. De henvender sig til en bred målgruppe fra 25 år og opefter. De er også meget engagerende og vækker nysgerrighed hos seerne. De kan endda laves så det ligner en tavle video. Ulemper ved whiteboard videoer er, at de virker bedre til personer over 25 år, og de er begrænset i mængden af farve og animation. Hvis du ønsker at formidle dine oplysninger på en klar og effektiv måde og ikke nødvendigvis behøver at imponerer et yngre publikum, så kan whiteboard videoer være det rigtige valg for dig.

Eksempel:

 

Mulighed # 3: Motion Graphic

Motion graphic videoer er farverige, direkte, og velegnede til at præsentere fakta. De minder om whiteboard videoer ved at de giver en masse fakta, men de er mere farverige og kreative. De kan også indeholde forskellige skrifttyper for at give flere muligheder, og der er ikke en hånd vist i videoen, som der er i whiteboard videoerne . Ulempen er, at de ikke er helt så kreativ som nogle af de andre videoer, men de er meget tydlige og effektive til at formidle budskabet. Motion grafiske videoer henvender sig godt til modne og professionelle målgrupper, når du forsøger at præsentere noget kompliceret på en klar måde. Men hvis du har brug for til at appellere til et yngre publikum eller gøre noget ekstra kreativt, så bør du overveje en anden stil.

Eksempel:

 

Sådan vælger du den bedste grafiske stil til din egen forklaringsvideo

Nu ved du mere om de fordelene og ulemperne ved de forskellige stilarter af forklaringsvideoer. Her er nogle råd der kan hjælpe dig med at forberede din egen unikke video:

Skriv en liste over de ting, du ønsker at se i din video. Dette vil bidrage til at indsnævre, hvilken stil der er bedst for dig.
Tænk over, hvad der er vigtigt, og på hvilken måde dit budskab bedst kan formidles. Ethvert projekt og virksomhed er forskellige, så det er med til at identificere, hvad der er vigtigt for din virksomhed og målgruppe, og hvordan budskabet bedst kan formidles.
Overvej personligheder hos dine kunder. Ville de reagerer bedre på noget med en “wow” faktor, noget kreativt, eller noget professionel? Er de traditionelle og struktureret eller yngre og fordomsfri?
Tag hensyn til dit budget. Ikke alle har råd til en animeret forklaringsvideo til hvert projekt. Du bliver nødt til at overveje dit budget for at indsnævre hvilken løsning der vil fungere bedst for dig.

Du ønsker at have tillid til animationsfirmaet og teamet du arbejder med, da de ved, hvad de laver, og kan give gode råd med på vejen. Lav lidt research og tag et kig på deres portefølje for at se de videoer, som de tidligere har lavet til deres kunder. Dette vil give dig den bedste idé om, hvad de er i stand til, og hvilken stil der vil være den rigtige for dig.

Nu er du blevet klogere og er bedre rustet til at gå ud og få lavet en forklaringsvideo til din virksomhed. Held og lykke!

 

Her kan du se nogle af de videoer vi har produceret til vores kunder:

Portfolio

PRIS PÅ ANIMATIONSVIDEOFÅ TILBUD
+